Stambeni montažni objekti

Tehnički opis:

DIMENZIJE

Vanjski gabariti modularnog objekta izrađujemo prema želji kupca

KONSTRUKCIJA

Konstrukcija je izrađena od čeličnih nosača debljine stjenke 4mm, kvaliteta čelika S235JR.

ZIDOVI

Zidna podkonstrukcija izvedena je od drvenih (prosušeno-hoblovanih) greda dimenzija 60/140 mm,60/160 mm obložen sa unutarnje strane Fermacell gipsfasserplatten,a sa vanjske strane sa trapeznim limom 8/115/1150 koji je pocinčan i plastifciran. ili OSB pločom na koju se ugrađuje vanjska fasada po želji kupca.

KROV

Krov se sastoji od dva duga i dva kratka čelična nosača i dva ojačanja S235JR koji čine čvrstu vezu krova kontejnera. Krovna podkonstrukcija izvedena je od drvenih (prosušeno-hoblovanih) greda dimenzija 60/160 mm, obložen sa unutarnje strane sa presvučenom ivericom debljine 16 mm,a sa vanjske strane sa trapeznim limom 35/207/1000 koji je pocinčan i plastificiran.

Krov je ispunjen sa mineralnom vunom od 160 mm sa faktorom provodljivosti od 0,045 W/mK, klase gorivosti A1, kao i sa parnom branom.

Pod se sastoji od dva duga i dva kratka čelična nosača i dva ojačanja S235JR koji čine čvrstu vezu poda kontejnera. Podna podkonstrukcija se sastoji od drvenih (prosušeno-hoblovanih) nosivih greda dimenzija 60/160 mm. Sa donje strane zaštićen pocinčanim limom debljine 1mm dok je sa gornje strane OSB P3 ploča 22mm debljina.Pod je ispunjen mineralnom vunom debljine 160mm sa faktorom toplotne provodljivosti od 0,045 W/mK klasa ne gorivosti A1 i parnom branom.

Podna obloga se izvodi od PVC obloge, laminat, keramika ili po želji kupca. Također se prilagođava namjeni prostorija, obični ili protuklizni.

ELEKTRO INSTALACIJE

Su izrađene prema njemačkim standardima sa svim potrebnim oznakama i atestima (VDE; OBE; CE…).

SANITARNE INSTALACIJE

Odvodnja se radi sa PVC cijevima europskog kvaliteta.

Dovod – Vargon PPR cijevi

Po željama i zahtejvima kupaca opremamo unutrašnjost kontejnera!